NOVIH 36 ZARAŽENIH U SRPSKIM SREDINAMA NA KiM

D.Z.

10. 07. 2020. u 18:42

NAJNOVIJI rezultati 60 testiranih osoba iz srpskih sredina na KiM, pokazali su da je 36 osoba pozitivno na korona virus, što je prema rečima dr Aleksandra Antonijevića, epidemiologa Zavoda za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici 175 slučajeva korona virusa registrovanih u poslednje tri nedelje.

НОВИХ 36 ЗАРАЖЕНИХ У СРПСКИМ СРЕДИНАМА НА КиМ

Foto: I. Radulović

- Hospitalizovano je 50 osoba, 121 je u kućnoj izolaciji -ističe za naš list dr Antonijević i dodaje da je u severnom delu Kosovske Mitrovice zabeleženo 10 novoobolelih, u Zvečanu četiri, Leposaviću osam i u Zubinom Potoku 15 osoba.

Na centralnom Kosovu registrovano je 10 novih slučajeva infekcije, što je ukupno 31 osoba za poslednje tri nedelje. Osobe inficirane korona virusom na ovom području su iz Prilužja, Štrpca i Gnjilana, dok je jedna osobe je iz Peći.

- Situacija je jako ozbiljna tako da je zaista neophodno da da podignemo nnivo lične odgovornoti pogotovu što u toku naredne nedelje očekujemo porast novoobolelih-ističe dr Aleksandar Antonijević, iz Zavoda za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)