Epidemiološka situacija u Rudničko-takovskom kraju: Jedan pozitivan na virus korona, hospitalizovane još dve osobe sa strane

M. B.

07. 07. 2020. u 13:43

JOŠ jedno lice u Rudničko-takovskom kraju, po svim pristiglim rezultatima testiranih, potvrđeno je pozitivno na kovid-19. Na Dom zdravlja u Gornjem Milanovcu, upućena su i dva lica koja žive van ove teritorije, jer su testirana u Beogradu i Čačku, a test potvrđuje da su pozitivni na korona virus.

Епидемиолошка ситуација у Рудничко-таковском крају: Један позитиван на вирус корона, хоспитализоване још две особе са стране

Foto: Depositphotos

– Iz Kovid ambulante Doma zdravlja juče su hospitalizovana dva lica, na osnovu kliničke slike: jedno u milanovačku Opštu bolnicu, drugo na Infektivno odeljenje Opšte bolnice Čačak, oba sa obostranom upalom pluća - potvrđuje danas vd. direktora Doma zdravlja dr Aleksandar Čivović.

 

Juče je u Kovid ambulanti Doma zdravlja pregledano 56 osoba, uzorkovana krv 27, urađeno 15 rentgenskih snimanja pluća, 24 lica testirana serološki, uzet jedan nazofaringealni bris. Po ličnim zahtevima, i zbog planiranih hospitalizacija usled drugih bolesti, urađeno je 11 seroloških testova.

 

Statistika epidemije u ovom kraju zvanično se deli na dve etape. U prvoj, od njenog početka do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su, nažalost, petoro preminuli, ostali izlečeni. U drugoj, od polovine juna do danas, 21 je novooboleli: četiri izlečena, šest u Kliničkom centru u Kragujevcu, tri u milanovačkoj Opštoj bolnici, ostali kao i njihovi kontakti u kućnoj izolaciji od 14 dana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati