INICIJATIVA „KREATIVNO STAKLO SRBIJE“: Proglašeni pobednici Kreativnog izazova za mlade (FOTO)

Z. R.

22. 05. 2024. u 14:35

NA EKONOMSKOM fakultetu u Beogradu u utorak, 21. maja, proglašeni su pobednici konkursa Inicijative „Kreativno staklo Srbije“ namenjenog studentima, srednjoškolcima i grupama mladih radi povezivanja kulturnog nasleđa, kreativnog preduzetništva, industrije stakla i obrazovanja.

ИНИЦИЈАТИВА „КРЕАТИВНО СТАКЛО СРБИЈЕ“: Проглашени победници Креативног изазова за младе (ФОТО)

Foto: Ekonomski fakultet, Kreativno staklo Srbije

Prvo mesto pripalo je timu studenata sa Ekonomskog fakulteta u Beogradu, Aljoši Kričku i Jovanu Jezdiću, za poslovnu ideju „Cirkularno kreativno preduzetništvo u staklu“. Drugo mesto podelila su dva tima - studenti sa Fakulteta za menadžment, Univerziteta Metropolitan: Luka Korica, Ana Veđić, Anđela Tasić i Kaja Spasojevi, te drugi tim studenata sa beogradskog Ekonomskog fakulteta  u kom su bili Petar Vićentić i Iva Šćepanović.

Foto: Ekonomski fakultet, Kreativno staklo Srbije

Tim Ekonomske škole iz Paraćina

Treću poziciju, za temu „Turističke atrakcije inspirisane paraćinskim staklom“ osvojili su učenici paraćinske Ekonomsko-trgovinske škole: Ana Miljković, Iva Miljković, Maša Grujić, Nevena Miletić i  Emilija Filipović, pod vođstvom mentorke Ivane Vlajković Janković.

Dodeljene su i specijalne biznis nagrade za primenu rešenja u industriji stakla.

Foto: Ekonomski fakultet, Kreativno staklo Srbije

Događaj su organizovali Institut za kreativno preduzetništvo i inovacije i Fondacija za razvoj ekonomske nauke (FREN) Ekonomskog  fakulteta u Beogradu, u okviru inicijative "Kreativno staklo Srbije".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVO NIKO NIJE OČEKIVAO! Turci upali  na trening Srbije pred prvi meč orlova na EURO 2024 (VIDEO)