GRADONAČELNIK NOVOG SADA PRIMIO DELEGACIJU ROMSKE ZAJEDNICE: Podrška Grada perspektivnim preduzetnicima

Z. G.

08. 04. 2024. u 14:17

POVODOM Međunarodnog dana Roma 8. aprila, gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić sa saradnicima razgovarao je danas u Gradskoj kući sa predstavnicima romske zajednice o tome kako lokalna samouprava može da unapredi život Roma u svim oblastima, posebno u privređivanju.

ГРАДОНАЧЕЛНИК НОВОГ САДА ПРИМИО ДЕЛЕГАЦИЈУ РОМСКЕ ЗАЈЕДНИЦЕ: Подршка Града перспективним предузетницима

Pres služba Grada Novog Sada

Na sastanku su se čuli i saveti u vezi sa konkurisanjem, preko Gradske uprave za privredu, za podsticajna sredstva u malom biznisu, navedeno je u saopštenju.

- Kao i do sada, nastavićemo kroz partnerski odnos i plodotvoran dijalog da unapređujemo položaj Roma, izjavio je gradonačelnik Đurić i dodao da je u veoma sadržajnom razgovoru o trenutnom položaju Roma u Novom Sadu bilo reči i o nedavno usvojenom Lokalnom akcionom planu i o poslovnim izazovima sa kojima se susreću perspektivni novosadski preduzetnici.

Skupština grada je krajem prošle godine usvojila Lokalni akcioni plan za socijalno uključivanje Roma i Romkinja u Novom Sadu za period 2023–2026. godine. Grad Novi Sad već deceniju ima formiran Mobilni tim za inkluziju Roma, Tim za unapređenje položaja Roma i Romkinja, kao i Koordinatora za romska pitanja.

Koordinatorka Tima za unapređenje položaja Roma i Romkinja Novog Sada Ljiljana Mihajlović zahvalila je Gradu, gradonačelniku Đuriću i njegovim saradnicima na velikoj podršci koju svakodnevno pružaju romskoj zajednici.

- Današnjem sastanku prisustvovali su Romi preduzetnici koji predstavljaju potencijal našeg grada i ruše stereotipe i predrasude. Uprkos dosadašnjim naporima, i dalje se nepravedno suočavamo sa diskriminacijom. Zato moramo pokazati jedinstvo i solidarnost za bolju budućnost naše dece i za svakog člana naše zajednice - poručila je Ljiljana Mihajlović.

Ona je čestitala Međunarodni dan Roma, uz želju da budućnost donese jednakost i dostojansven život svima, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?