OSTALO SAMO ZGARIŠTe: Izgorelo popularno izletište kraj Malog bačkog kanala, nadomak Kule

Z. Rajić

03. 04. 2024. u 07:45

NA obali Malog bačkog kanala u Kruščiću, selu kod Kule, poslednjeg dana marta izgorela je velika nadstrešnica sa stolovima i klupama, koja je služila za piknike ljubitelja prirode. Tenda, kako je meštani popularno zovu, potpuno je uništena, a uzrok požara tek treba da bude otkriven.

ОСТАЛО САМО ЗГАРИШТе: Изгорело популарно излетиште крај Малог бачког канала, надомак Куле

foto Ž. Vorinski

U polemici oko toga ko je napravio tendu i kome bi ona mogla da smeta, ustanovilo se da su je pre dvadesetak godina "podigli" članovi lokalnog udruženja sportskih ribolovaca "Karaš", uz podršku bivšeg predsednik Opštine Kula Svetozara Bukvića, te da je u aprilu 2021. detaljno obnovljena, u sklopu uređenja izletišta.

- Pre tri godine, ribolovci, lovci, članovi FK Mladost, učenici OŠ "Veljko Vlahović", vatrogasci i drugi građani, uz podršku Opštine, promenili su krov, popločali prostor za stolove i klupe, te ofarbali drvenariju - kaže sekretarka MZ u Kruščiću, Miljana Rabrenović.

A, u prilog sumnjama da je požar podmetnut, navodi se da je tenda odjednom izgorela, čitavom dužinom, pa seoskim vatrogascima od koristi nije bila ni pomoć kolega iz Kule. Mnogi su ubeđeni da je za paljevinu kriva omladina, ali ima i onih koji tvrde da su se "neki stariji od 20 godina", pre izbijanja požara, kod tende "družili i lumpovali" i, verovatno, ostavili neugašenu vatru... Električar Dejan Selić ističe da su strujni kablovi na tendi bili odlično izolovani, te nije postojala mogućnost da požar izbije usled kratkog spoja.

- Dok čekamo rezultate istrage, izvesno je da će lokalna samouprava, posredstvom Mesne zajednice i opštinskog Sportskog centra, pomoći da se tenda obnovi i bude spremna već za promajski uranak - poručio je, tokom posete požarištu, prvi čovek Kule, Damjan Miljanić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije