ZASAĐENO 200 SADNICA: Akcija pošumljavanja u Novim Kozarcima kod Kikinde

R. Š.

19. 03. 2024. u 21:26

U Novim Kozarcima kod Kikinde, na imanju „Lisović“, na mestu gde je nekada bila divlja deponija, posađeno je oko 200 sadnica bagrema.

ЗАСАЂЕНО 200 САДНИЦА: Акција пошумљавања у Новим Козарцима код Кикинде

Foto: Grad Kikinda

Ova lokacija, površine oko dva hektara, postaće uređena zelena površina zahvaljujući ideji, trudu i zalaganju meštana i zajedničkoj akciji seoskih udruženja: članova Konjičkog kluba „Zelenac“, Bodi-bilding kluba „Sloboda“, Lovačkog udruženja „Fazan“ i Udruženja žena. Novokozarčane su podržali i sredstva obezbedili Sekretarijat za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj Grada Kikinde i JP „Kikinda“.

- Nastavićemo uređenje ovog prostora, pa je planirano bušenje bunara za vodu, kako bi zalivanje bilo olakšano i omogućeno da se sadnice što brže i bolje razvijaju - navela je Miroslava Narančić, sekretarka Sekretarijata za zaštitu životne sredine.

Ovakve akcije su dobrobit za celo selo, kako za odrasle meštane tako i za njihovu decu, jer će imati novi prostor za šetnju, druženje i razne aktivnosti. Osim toga, pošumljavanje je korisno i za pčelare, jer je za sadnju odabran bagrem koji je medonosan.

- Grad će uvek podržati ovakve akcije meštana naših sela- poručio je gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač.

BONUS VIDEO - DR NOVOSTI: Kako biti emocionalno inteligentniji?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave