SABOR NAJBOLJEG: Sajam poljoprivrede otvoren u Šapcu

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

15. 03. 2024. u 21:54

U Sportskoj hali ,,Zorka” otvoren je 14. Međunarodni poljoprivredni sajam, gde će svoj izlagački program predstaviti oko 200 izlagača iz zemlje i regiona.

САБОР НАЈБОЉЕГ: Сајам пољопривреде отворен у Шапцу

foto v mitrić

Sajam je svečano otvorila ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković, a otvaranju su prisustvovali gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić i zamenik gradonačelnika Milan Mačvan.

- Naš grad je ponosni domaćin ovom sajmu već 14. put u organizaciji Radio-televizije ,,AS“ i Odeljenja za poljoprivredu grada Šapca. Ove godine imamo oko 200 izlagača, kompanija i firmi iz zemlje i regiona, što je do sada najveći broj i to je ono što nas ohrabruje. Želim da čestitam organizatorima što su tokom dugog niza godina izgradili sajamsku manifestaciju kojom se Grad Šabac ponosi. Ovo je idealna prilika da se naši poljoprivredni proizvođači i posetioci sajma upoznaju sa novim trendovima i dostignućima u poljoprivredi, da pronađu način za plasman svojih proizvoda na neka nova tržišta. Budući da Šabac ima 80.000 hektara obradivog zemljišta i više od 10.500 aktivnih poljoprivrednih domaćinstava samo održavanje sajma je od velike važnosti, kako za Grad, tako i poljoprivredne proizvođače. Zajedno sa svojom državom nastavićemo da budemo podrška svojim poljoprivrednicima. U tom pogledu, ove godine za realizaciju mera u poljoprivredi iz budžeta grada opredelili smo 120 miliona dinara. Organizatorima, izlagačima i posetiocima želim uspešan sajam - rekao je gradonačelnik Aleksandar Pajić i pozvao sve građane da posete Međunarodni sajam poljoprivrede.

Ministarka Jelena Tanasković zahvalila se na pozivu kompletnoj upravi grada Šapca, pre svega gradonačelniku Pajiću i svima koji su joj učinili čast da ovu manifestaciju otvori i da se upiše kao neko ko je učestvovao na manifestaciji koja inače zauzima važno mesto u kalendaru gradskih dešavanja.

- Svaka čast organizatorima i Gradu Šapcu na ovoj manifestaciji, koja je vrlo cenjena i posećena, a ove godine ima i veliki broj izlagača. Ovaj kraj je poznat po velikim poljoprivrednim potencijalima i posebno razvijenoj stočarskoj proizvodnji, pa su ovakve vrste okupljanja dragocena prilika za razmenu znanja i iskustava za dalje unapređenje proizvodnje. Koliko je državi poljoprivreda bitna, odnosno primarni poljoprivredni proizvođač jasno pokazuju brojke. Budžet je uvećan tri puta, a svaka subvencija minimum 40 odsto. Prioritet u poljoprivredi je uvećanje stočnog fonda i obnova stočarstva, a kako se to radi pokazuje i grad Šabac. Svake godine ima mnogo veći broj mladih poljoprivrednika i drago mi je zbog toga. Ove godine taj broj je prešao 400 gazdinstava, gde su nosioci ispod 30 godina - kazala je Tanasković.

Sajam će trajati dva dana, 15. i 16. marta, od 9 do 19 časova.

BONUS VIDEO - DR Novosti: Kada treba početi sa anti-age rutinom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)