TREĆU GODINU ZA REDOM: Somborcima podeljeni ugovori o energetskoj efikasnosti

J. L.

15. 03. 2024. u 18:20

U Somboru su danas građanima uručeni ugovori o dodeli sredstava za sprovođenje mera energetske sanacije porodičnih kuća, stambenih zajednica i stanova na teritoriji grada Sombora.

ТРЕЋУ ГОДИНУ ЗА РЕДОМ: Сомборцима подељени уговори о енергетској ефикасности

foto: Grad Sombor

Zahvaljujući Ministarstvu rudarstva i energetike obezbeđeno je 6,5 miliona dinara, a u gradskom budžetu opredeljen je još toliki iznos, tako da je ove godine za ove mere obezbeđeno ukupno 13 miliona dinara.

- Zahvaljujući zajedničkim naporima i udruženim sredstvima Ministarstva rudarstva i energetike u nacionalnom programu energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova i Grada Sombora, uspećemo da poboljšamo kvalitet života 97 porodica sa teritorije našeg grada. Zaista sam zadovoljan dobrim i pozitivnim reakcijama naših sugrađana koji su na ovakav način učinili pozitivan pomak, ne samo u smislu ušteda u sopstvenom domaćinstvu, već i svojim direktnim dugoročnim doprinosom ekologiji i zaštiti životne sredine - poručio je gradonačelnik Antonio Ratković.

Na javnom pozivu za mere energetske sanacije porodičnih kuća, stambenih zgrada i stanova, 97 građana ostvarilo je pravo na subvenciju za potrebe zamene stolarije na svojim domovima, zamene postojećeg grejača prostora na čvrsto gorivo, tečno gorivo ili električnu energiju efikasnijim kotlom na gas, ugradnje termoizolacije, solarnih panela i drugo.

Ovo je treća godina kako Grad Sombor učestvuje na ovom konkursu i do sada je više od 330 porodica ostvarilo pravo na subvenciju i učinilo svoj životni prostor energetski efikasnijim.

BONUS VIDEO - DR Novosti: Kada treba početi sa anti-age rutinom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)