PRIKUPLJALI NOVAC ZA LEČENJE LUKE SEKULIĆA: U Gračanici održan festival izvornih i narodnih pesama „Carki glasovi“

D. Z.

07. 03. 2024. u 08:38

U prepunoj velikoj sali Doma kulutre u Gračanici sinoć je održan četvrti po redu , tradicionalni Festival izvornih i narodnih pesama „Carski glasovi“ posvećen poznatim izvođačima narodne izvorne pesme Mari Đorđević i Jordanu Nikoliću.

ПРИКУПЉАЛИ НОВАЦ ЗА ЛЕЧЕЊЕ ЛУКЕ СЕКУЛИЋА: У Грачаници одржан фестивал изворних и народних песама „Царки гласови“

foto privatna arhiva

Na Festivalu se predstavilo tridesetak mlaidh izvođača iz svih krajeva Kosova i Metohije a sav prihod od prodatih ulaznica namenjen je lečenju Luke Sekulića, jedanaestogodišnjeg dečaka iz Gračanice koji se nalazi na Klinici u Torinu u Italiji gde očekuje zahvat na srcu.

- Širom Kosova i Meothije smo održali audicije i bilo je najteže izabrati ovih trideset mladih ljudi koji su pravi biseri i čuvari naše narodne muzike. Mi ne treba da brinemo za estradnu budućnost jer su ovo pravi naslednici Mare Đorđević i Jordana Nikolića -istakao je Zlatko Stojanović organizator Festivala.

Specijalni gosti bili su Danka Stojiljković, Ranko Šemić i mladi Svetozar Igić.

- Meni je večeras bilo prelepo. Iako sam imala malu tremu izborila sam se sa njom, a svakako se osećam ponosno što sam nastupala na Festivalu koji u neku ruku promoviše mlade muzičke talente sa Kosova i Metohije – rekla je osamnaestogodišnja Anđela Dogandžić jedna od učesnica Festivala čiji su organizatori Udruženje estradnih umetnika i izvođača Kosova i Metohije, Dom kulture Gračanica i Etno izvori Gračanica. Festival su pomogli Kancelarija za KiM, Savez i Sindikat estradnih umetnika i izvođača Srbije, Udruženje poslovnih žena „Avenija“ čije su modele nosili izvođači pesama, ali i mnogi drugi...I

nače, uoči Festivala „Udruženje poslovnih žena „Avenija „ iz Lapljeg sela održalo je manifestaciju „Zlatne kosovske niti“ na kojoj su prikazane rukotovrine i domaća tradicionalna kosovska jela.. .I ova manifestacija prema rečima predsednice „Avenije“ Gordane Đorić bila je humanitarnog karaktera a sav prihod od posetioca namenjen je lečenju malog Luke Sekulića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave