OD ŽIVOTA BEZ BOLA DELI GA 45.000 EVRA: Da bi Nikola Milenković izlečio kičmu ostalo mu je još deset dana da sakupi novac

J. S.

02. 03. 2024. u 07:00

MLADIĆ Nikola Milenković je rođen kao zdravo dete i živeo je kao i svi njegovi vršnjaci. Posle srednje škole se zaposlio, radio neko vreme. Krajem 2018. godine morao je da napusti posao jer se razboleo. Pojavio se neizdrživ bol u kičmi.

ОД ЖИВОТА БЕЗ БОЛА ДЕЛИ ГА 45.000 ЕВРА: Да би Никола Миленковић излечио кичму остало му је још десет дана да сакупи новац

Foto: J.S.

- Bili su to nesnosni bolovi, usledile su operacije, komplikacije, neprestana borba, ali moj neizdrživ bol je i dalje moj saputnik. Posle iscrpljenih metoda lečenja u Srbiji nade polažem u operaciju u Indiji. Imam još desetak dana da prikupim novac, još oko 45.000 evra - kaže Nikola za "Novosti".

Na lekarskom pregledu u KC Niš na neurologiji dijagnostikovana mu je diskus hernija i povreda pršljenova L4 i L5. Ubrzo nakon toga je operisan na jednoj privatnoj klinici, ali bez značajnog poboljšanja. Nikola je operisan već pet puta usled degenerativne bolesti kičme ali poboljšanja nije bilo. I dalje živi sa bolom za čije umirenje dobija lek "trodon", ali kako to nije trajno rešenje i kako bi se sprečilo dalje oštećenje nerava koje može dovesti do atrofije mišića potrebno je da Nikola što pre ode na operativno lečenje u inostranstvu.

Foto: J.S.

 

- Preti mi paraplegija, ali ja ne gubim nadu. Volim život, želim da radim, putujem, zaljubim se. Verujem u dobre ljude i medicinu. Život s konstantnim bolom je težak, da ne kažem nepodnošljiv, ali nada da postoji način uvek me vrati u život - kaže Nikola.

Crvena zvezda

VATRENI je navijač Crvene zvezde. Uprkos bolovima, Nikola nije propustio mnoge utakmice. Kaže da veruje da posle operacije više neće biti poduhvat provesti sat vremena na stadionu sa prijateljima i pružiti podršku omiljenom klubu.

Na teret svojih dečjih pleća Nikola Miletić je poneo sve teškoće razvoda svojih roditelja, otac je napustio njega i majku, a on iako mali, preuzeo je ulogu zaštitnika i počeo da radi najteže fizičke poslove po Crnoj Travi gde je živeo i školovao se.

- Nikada na to nisam gledao kao na žrtvu, već kao na nešto što je nužno da bi smo majka i ja mogli da preživimo. Podrška nam je bio majčin brat, a moj ujak. Moja majka danas živi u Vladičinom Hanu i zaista sam srećan kad vidim da sa svih strana na jugu Srbije ljudi žele da pomognu - sa puno vere priča Nikola.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave