POMOĆ DOBILO 212 DOMAĆINSTAVA: Energetska sanacija kuća i stanova u Leskovcu

Игор Митић
Igor Mitić

04. 03. 2024. u 06:50

NA području Leskovca 212 vlasnika kuća i stanova ostvarilo je pravo na sufinansiranje energetske sanacije svojih objekata. Ukupna vrednost planiranih investicija iznosi 36 miliona dinara, a sredstva za ove namene, od po 18 miliona dinara, obezbedila je lokalna samouprava i resorno ministarstvo.

ПОМОЋ ДОБИЛО 212 ДОМАЋИНСТАВА: Енергетска санација кућа и станова у Лесковцу

foto: I. Mitić

- Velikim interesovanjem naši građani su pokazali da je energetska efikasnost objekata pitanje svih nas, jer se time ostvaruju brojne prednosti, od racionalnije potrošnje energije do zaštite životne sredine - ocenio je gradonačelnik Goran Cvetanović i dodao da će Leskovac nastaviti sa podrškom ovom programu.

Grad na Veternici inicijativu Ministarstva energetike podržava treću godinu zaredom i do sada je za ove namene iz svog budžeta izdvojio 53,3 miliona dinara. U tom periodu pravo na sufinansiranje energetske sanacije kuća i stanova ostvarilo je 460 domaćinstava.

Korisnici programa ističu njegovu važnost, jer su im subvencije države odnosno lokalne samouprave bile dodatni motiv da se opredele da ulože i sopstvena sredstva u uređenje svojih domova, kao i to da sami ne bi mogli da realizuju neophodna ulaganja. Oni će, kako kažu, ovim programom ostvariti uštede električne energije i energenata za zagrevanje stambenih jedinica.

Osim sa 212 korisnika, Leskovac je potpisao ugovore i sa 18 preduzeća koja su zadovoljila predviđene uslove za izvođenje radova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)