POMOĆ VLADE VOJVODINE EPARHIJI RAŠKO-PRIZRENSKOJ: Kamion sa namirnicama i sredstvima za higijenu, krenuo ka narodnim kuhinjama na KiM

Z. GRUMIĆ

09. 02. 2024. u 12:28

EPARHIJI raško-prizrenskoj u Gračanici danas je iz Novog Sada otpremljena humanitarna pomoć u osnovnim životnim namirnicama i sredstvima za higijenu, koju je obezbedila Pokrajinska vlada posredstvom Direkcije za robne rezerve AP Vojvodine i u saradnji sa novosadskom organizacijom Crvenog krsta.

ПОМОЋ ВЛАДЕ ВОЈВОДИНЕ ЕПАРХИЈИ РАШКО-ПРИЗРЕНСКОЈ: Камион са намирницама и средствима за хигијену, кренуо ка народним кухињама на КиМ

Z. Grumić

Ta donacija, namenjena srpskim narodnim kuhinjama na Kosovu i Metohiji, sadrži 22 paketa pomoći ukupne težine 18,5 tona.

Kamion natovaren namirnicama i sredstvima za higijenu ispratili su pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost Zoran Milošević i sekretar Crvenog krsta Dragan Lazić.

- I ove godine, kao i prethodnih, šaljemo pomoć našim sunarodnicima u nadi da će proći teška vremena, koja za njih godinama traju. Mir, opstanak i ostanak našeg naroda na Kosovu i Metohiji možemo da obezbedimo ne samo političkim i diplomatskim sredstvima nego i humanitarnom aktivnošću poput ove – poručio je Milošević.

Na ovaj način, dodao je on, pokazujemo našu solidarnost, jedinstvo i želju da uvek budemo zajedno, posebno u tškim situacijama kakva je danas na Kosovu i Metohiji.

Sekretar Crvenog krsta Novog Sada Dragan Lazić podsetio je da ta organizacija i Pokrajinska vlada proteklih godina redovno šalju pomoć Eparhiji raško-prizrenskoj.

- Osnovni zadatak Crvenog krsta jeste da ublaži ljudsku patnju. Evo, ima li boljeg načina od ovog, da to pokažemo na delu – kazao je Lazić napominjući da je vrednost poslatih proizvoda oko šest miliona dinara.

On je podsetio da ta eparhija SPC pomaže socijalno ugroženima na KiM tako što, kroz svoju mrežu, distribuiše ove artikle. Time će biti poboljšan kvalitet kuvanih obroka za korisnike narodnih kuhinja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)