LOKALNA SAMOUPRAVA U ČAČKU NAJVIŠE PRIHODA OČEKUJE OD POREZA NA ZARADE Budžet nikad izdašniji

V. ILIĆ

27. 01. 2024. u 06:50

BUDžET za tekuću godinu projektovan je na 8,82 milijarde dinara, za oko 193 miliona više nego lane, a gradonačelnik Milun Todorović najveći prihod očekuje od poreza na zarade. Kaže i da su rashodi izbalisarani da zadovolje sve kategorije stanovništva, a neće biti zapostavljene ni kapitalne investicije.

ЛОКАЛНА САМОУПРАВА У ЧАЧКУ НАЈВИШЕ ПРИХОДА ОЧЕКУЈЕ ОД ПОРЕЗА НА ЗАРАДЕ   Буџет никад издашнији

v. ilić

- Prioritet su 32 miliona evra za postrojenje u kojem će se, na ulivu Ateničke reke u Zapadnu Moravu, prečišćavati otpadne vode, a planirali smo i izgradnju nove zgrade Naučno-tehnološkog parka, od 12.000 kvadrata, što će koštati još 17 miliona evra - ističe Todorović i nabraja još nastavak izgradnje Bulevara vojvode Putnika, početak radova u Sinđelićevoj i njeno spajanje sa Ulicom vojvode Stepe, završetak Zdravstvene stanice u Ljubiću, gde se finansira i završetak crpne stanice.

Najveća investicija, međutim, biće početak izgradnje zatvorenog olimpijskog bazena, uz podizanje spomenika Županu Stracimiru, otvaranje Muzeja košarke, rehabilitacionog centra u Ovačar Banji, rekonstrukciju OŠ "Dragiša Mišović".

Pored nastavka subvencionisanja poljoprivredne proizvodnje i novih ulaganja u povećanje energetske efikasnosti, cilj je i da se - izgradnjom vrtića u Zablaću i rekonstrukcijom objekta "Nadežda Petrović" - konačno eliminišu liste čekanja.

v. ilić

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!