KONKURS U NEGOTINU: Klubovima i sportskim organizacijama 46,5 miliona

S. M. J.

22. 01. 2024. u 19:55

OPŠTINSKO veće opštine Negotin raspisalo je javni poziv sportskim organizacijama i drugim pravnim licima u oblasti sporta za finansiranje godišnjih sportskih programa u 2024.

КОНКУРС У НЕГОТИНУ: Клубовима и спортским организацијама 46,5 милиона

Foto: S.M.J.

Klubovima i sportskim organizacijama Opštinsko veće opštine Negotin uputilo je poziv da do 1. februara dostave predloge godišnjih programa za koje je iz opštinske kase izdvojeno  46,5  miliona dinara.

Javnim pozivom  su definisani kriterijumi, uslovi, potrebna dokumentacija kao i oblasti programa koji bi trebalo da budu realizovani do kraja 2024.

Programi se, navodi se u pozivu, odnose na podsticanje i stvaranje uslova za unapređenje sportske rekreacije, odnosno bavljenja građana sportom, posebno dece, omladine, žena i osoba sa invaliditetom, na organizaciju i učešće sportskih organizacija i klubova na takmičenjima, stipendiranje za sportsko usavršavanje kategorisanih sportista, posebno perspektivnih sportista, aliu i na fizičko vaspitanje dece predškolskog uzrasta i školski sport, kao što su unapređenje fizičkog vežbanja, rad školskih sportskih sekcija i društava, opštinska, gradska, međuopštinska i druga školska sportska takmičenja.

Godišnji programi mogu da se odnose i na izgradnju, održavanje i opremanje sportskih objekata na teritoriji opštine Negotin, a posebno javnih sportskih terena u stambenim naseljima ili u njihovoj blizini i školskih sportskih objekata, ali i na unapređivanje stručnog rada učesnika u sistemu sporta, podsticanje zapošljavanja visokokvalifikovanih sportskih stručnjaka i vrhunskih sportista, nagrade i priznanja za postignute sportske rezultate i doprinos razvoju sporta, ali i na izdavanje sportskih publikacija, edukaciju, informisanje i savetovanje građana, sportista i ostalih učesnika u sistemu sporta kao i na periodična testiranja, sakupljanje, analizu i distribuciju relevantnih informacija za adekvatno zadovoljavanje potreba građana u oblasti sporta.

Sredstva za ove namene su, inače, u odnosu na prošlu godinu, uvećana za tri miliona dinara. Lane je lokalna samouprava finansirala programe 24 korisnika, organizacija i sportskih klubova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?