ZIMSKI CENTAR SA BESPLATNOM ŠKOLOM SKIJANJA: Šesta godina za redom (FOTO)

Z. GLIGORIJEVIĆ

12. 01. 2024. u 13:26

OVO je šesta godina kako jagodinski mališani mogu besplatno da se skijaju i sankaju. Čekalo se samo da se temperatura spusti na minus 3 stepena kako bi top mogao da pravi veštačkki sneg.

ЗИМСКИ ЦЕНТАР СА БЕСПЛАТНОМ ШКОЛОМ СКИЈАЊА: Шеста година за редом (ФОТО)

Foto:Z.Gligorijević

Top za pravljenje snega kupila je Uprava grada Jagodine, koja je obezbedila i skijašku opremu, koju mališani mogu da iznajme besplatno. Oni ne plaćaju ni časove skijanja, jer grad Jagodina angažuje instruktore skijanja. Ski-staza duga je stotinak metara. U svakoj sezoni preko 300 mališana prvi put stane na skije i nauči da skija.

-Za svu decu koja su ovde naučila da skijaju grad Jagodina će krajem februara obezbediti trodnevni boravak na Kopaoniku. Za decu je besplatno i klizalište i bazene, jer smo hteli da se naša deca bave sportom i da imaju sve pogodnosti koje imaju veći gradovi. Obezbedili smo da naša deca budu ravnopravna sa decom iz Evrope. Mnoga od njih prvi novac zaradila su na takmičenjima u klizanju i skijanju – rekao je predsednik Skupštine grada Jagodina Dragan Marković Palma.

On je dodao da jagodinsko klizalište radi već 18 godina, a da je cena celodnevnog boravka na klizalištu sa kompletnom opremom samo 100 dinara.

-Grad Jagodina će i u narednom periodu nastaviti sa prepoznatljivom politikom koja traje već 20 godina, a čiji je moto „Deca i mladi su zakon“ – dodao je Marković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)