U NOVOM SADU OBNOVLJENA ZGRADA NEKADAŠNJEG RADNIČKOG UNIVERZITETA: Simbol grada i učenja

Z. GRUMIĆ

12. 01. 2024. u 05:00

NEKADAŠNjA zgrada novosadskog Radničkog univerziteta, koju je nakon katastrofalnog požara pre više od dve decenije i dugogodišnjeg propadanja otkupila od Grada Kompanija "Vega IT" i detaljno obnovila u protekle tri godine, svečano je otvorena juče u prisustvu potpredsednika Vlade Srbije i ministra odbrane Miloša Vučevića, gradonačelnika Milana Đurića i drugih gostiju.

У НОВОМ САДУ ОБНОВЉЕНА ЗГРАДА НЕКАДАШЊЕГ РАДНИЧКОГ УНИВЕРЗИТЕТА: Симбол града и учења

Ministarstvo odbrane

Pozdravljajući prisutne, Vučević je podsetio da je u tom požaru u aprilu 2000. godine, u kojem je uništena zgrada koja je bila simbol grada, život izgubila sugrađanka Milica Prostran koju ne smemo da zaboravimo. On je dodao da je u tom tragičnom događaju bilo i više povređenih i naglasio da se ne sme dozvoliti da se tako nešto ponovi:

- Da li je trebalo ranije i brže rekonstruisati ovu zgradu, jeste pitanje za sve nas. Ali, posle izvesnog vremena spreman sam da kažem da je za neke stvari potrebno da se steknu uslovi i stvore okolnosti, da se pojave ljudi, ekonomska situacija ili ambijent koji će dovesti do rekonstrukcije.

Vučević je rekao da je zgrada bivšeg Radničkog univerziteta

bila simbol tadašnje industrijalizacije, obrazovnog ciklusa, javnog i socijalnog života i izrazio uverenje da će i ova obnovljena, suštinski nova zgrada imati širi društveni značaj.

Potpredsednik Vlade je ocenio da smo kao društvo na dobrom putu i poručio da uvek treba da težimo da budemo bolji i da je ovo doba obnove i napretka.

Gradonačelnik Đurić je istakao da i ovo potvrđuje da Novi Sad ekonomski sve više jača i dodao da u gradu trenutno ima više od 900 kompanija koje se bave informacionim tehnologijama i imaju više od 15.000 zaposlenih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu