POČELE PRIJAVE ZA BOGOJAVLJENSKO PLIVANJE U OPŠTINI BEOČIN: Za časni krst u Dunav na plaži „Karaš“ u podne

S. BAJIĆ

10. 01. 2024. u 11:40

BOGOJAVLjENSKO plivanje za časni krst u Beočinu biće održano u petak, 19. januara, u 12 časova, na plaži „Karaš“ na Dunavu, u organizaciji beočinske opštine i u saradnji sa Hramom Svetog Vasilija Ostroškog u tom mestu na obroncima Fruškogorja.

ПОЧЕЛЕ ПРИЈАВЕ ЗА БОГОЈАВЉЕНСКО ПЛИВАЊЕ У ОПШТИНИ БЕОЧИН: За часни крст у Дунав на плажи „Караш“ у подне

Plakat

 - U cilju negovanja naše narodne tradicije i običaja, plivanje za časni krst će i ove godine okupiti hrabre mladiće i devojke iz svih krajeva, koji će na praznik Bogojavljenja plivati simbolična 33 metra do časnog krsta. Prijave za učešće biće otvorene do 17. januara a svi zainteresovani mogu dodatne informacije, vezane za prijavu i učešće, dobiti telefonom 066/687 28 04 - ističu u beočinskoj opštini.

Na praznik Bogojavljenja, 19. januara, u Hramu Svetog Vasilija Ostroškog u Beočinu u devet časova, biće služena Sveta liturgija i veliko vodoosvećenje, nakon čega će se prisutni uputiti ka Dunavu gde će biti održano plivanje za časni krst.

Skup posetilaca i učesnika u manifestaciji predviđen je u 11.30 časova na plaži „Karaš“, a plivanje za časni krst počeće tačno u podne.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)