„BOŽIĆNA VARNICA“ U PARAĆINU: Za česnicu obezbeđeno dvanaest zlatnika (FOTO)

Зорана Рашић
Zorana Rašić

03. 01. 2024. u 16:43

POVODOM predstojećeg velikog verskog praznika, Turistička organizacija opštine Paraćin u saradnji sa Crkvom Svete Trojice i Organizacionim odborom, organizovaće manifestaciju „Božićna varnica“.

„БОЖИЋНА ВАРНИЦА“ У ПАРАЋИНУ: За чесницу обезбеђено дванаест златника (ФОТО)

Foto: Z. Rašić

Starešina paraćinske crkve Bratislav Đorđević najavio je na Badnji dan od 8.30 sati Svetu liturgiju, a od 17 večernju službu sa nalaganjem badnjaka. U ponoć sledi još jedna liturgija, dok je jutarnja 7. januara, na Božić, nakon čega će biti prelomljena česnica.

Paraćinska Turistička organizacija (TO) programom pod nazivom „Božićna varnica“ već treću godinu učestvuje u obeležavanju Badnjeg dana i Božića. Po rečima direktora te ustanove Vladana Vučkovića, TO je sada sa Organizacionim odborom obezbedila čak 12 zlatnika koji će se nalaziti u česnici, te posluženje za sve prisutne vernike i druženje u duhu Božića koji budu došli u crkvu na Badnji dan.

Foto: Z. Rašić

 

Miloš Trandafilović, predsednik Organizacionog odbora, rekao je da je za predstojeći Božić pripremljen rekordni broj zlatnika, najveći do sada.

On se ujedno zahvalio svim darodavcima, pre svega Opštini Paraćin, marketima,  Kolu srpskih sestara i pojedincima, kao i Udruženju boraca otadžbinskih ratova koje će darivati česnicu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)