ZIMSKA SLUŽBA U PRIPRAVNOSTI: U Paraćinu za vikend susnežica i sneg

Зорана Рашић
Zorana Rašić

24. 11. 2023. u 22:57

IZUZETNO praćena lokalna meteorološka internet stranica Pn:METEO prognozirala je da će na teritoriji te opštine tokom predstojeće noći kiša preći u susnežicu i sneg i to najpre u planinskom, a u subotu i u nižim delovima opštine, uz stvaranje manjeg snežnog pokrivača.

ЗИМСКА СЛУЖБА У ПРИПРАВНОСТИ: У Параћину за викенд суснежица и снег

Foto: Z. Rašić

Zbog najavljenih snežnih padavina, mehanizacija za zimsko održavanje lokalnih puteva i ulica  stavljena je u treći stepen pripravnosti, saopštilo je Javno komunalno preduzeće „Crnica“, uz podsećanje na obavezu korišćenja zimske opreme na vozilima.

Kako je najavio paraćinski meteorolog amater Vladimir Dikić, do jutra bi trebalo da padne oko 30 litara kiše po metru kvadratnom.

Nakon očekivanih snežnih padavina u subotu, nedeljno jutro trebalo bi da osvane sa snežnom pokrivačem od 5 do 10 centimetara u  nižim, te sa snegom do 30 centimetara u brdsko-planinskim predelima paraćinske opštine.

Kad je o kiši reč, tokom novembra  bilo je duplo više padavina od višegodišnjeg proseka na teritoriji te pomoravske opštine. Sve meteorološke stanice u lokalnoj mreži  „prebacile“ su sto litara, a prednjači Sisevac sa blizu 170 litara kiše po metru kvadratnom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)