Večeras otvaranje pozorišnog festivala „Živka Matić“

D. N.

24. 11. 2023. u 10:07

Predstavom „Iza kulisa“ Majkla Frejna, u izvođenju Pozorišta „Kreativni haos“ iz Smedereva, u Požarevcu se večeras otvara Smotra dramskih amatera Pomoravlja i Podunavlja «Živka Matić», šenaesta po redu.

Вечерас отварање позоришног фестивала „Живка Матић“

D. Novković

Prema izboru selektora Radiše Dragojevića, u takmičarskom delu smotre učestvuju i pozorišta iz Kostolca, Malog Crnića, Despotovca i Kučeva, koja će izvesti predstave: „Iza božjih leđa“, „Klopka za bespomoćnog čoveka“, „Bila je to ševa“ i „Ruženje naroda“. Završne večeri, 29. novembra, tročlani žiri, kojim predsedava beogradski reditelj Aleksandar Volić, proglasiće najbolju predstavu, glumca i reditelja, u čiju čast će glumci Centra za kulturu iz Stare Pazove izvesti predstavu “Kovači“ Miloša Nikolića, u režiji Aleksandera Bakoa. Pozorišnom smotrom odaje se počast glumici Živki Matić (1923-1998), rodom iz Požarevca, poznatoj po ulogama u brojnim TV serijama, među kojima su najpoznatije «Građani sela Luga» i «Ljubav na seoski način». Iako je za života bila popularna širom SFRJ, umrla je zaboravljena od svih i u krajnjoj nemaštini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

VEĆ OD 380 EVRA: Evo kako da posetite ovu egzotičnu destinaciju za malo para i to na 8, 11 ili 12 dana avionom