FESTIVAL MALIH POZORIŠNIH FORMI: Nagrade žirija i publike Tanji Bošković i Vesni Stanković

S. M. J.

22. 11. 2023. u 12:36

IZVOĐENjEM monodrame „Milunka“ u Zaječaru je završen šesti po redu Festival malih pozorišnih formi. Nagradu žirija osvojila duodrama „Uspomene Sare Bernar“, a nagradu publike „Milunka“.

ФЕСТИВАЛ МАЛИХ ПОЗОРИШНИХ ФОРМИ: Награде жирија и публике Тањи Бошковић и Весни Станковић

Foto: Pozorište "Zoran Radmilović"

Najbolje ostvarenje šestog Festivala malih pozorišnih formi u Zaječaru je duodrama „Uspomene Sare Bernar“, koju po tekstu Džona Marela, u režiji Staše Koprivice i u koprodukciji  JUK Herceg Festa i Hercegnovskog pozorišta, igraju Tanja Bošković i Dejan Đonović.

Žiri u sastavu: predsednik  mr Spasoje Ž. Milovanović, teatrolog i članovi Nataša Petrović i Miloš Tanasković, glumci, u obrazloženju nagrade naveli su da su „ u sat i deset minuta predstave prisustvovali stvaranju umetnosti“.

Žiri je doneo i odluku da Specijalnu nagradu dodeli Vesni Stanković za ulogu Milunke u istoimenom autorskom projektu ove glumici, navodeći da „ispovest heroine srpske istorije Milunke Savić u interpretaciji Vesne Stanković pleni vanrednim glumačkim promišljanjem ličnog i duševnog“.

Foto: Pozorište "Zoran Radmilović"

Vesna Stanković kao Milunka Savić

„Milunka“ je i po oceni publike najbolja predstava festivala sa ocenom od 9,90. „Ulica crvenih venjera“, Ljiljane Bralović, u režiji Jovana Ljubenovića i izvođenju Marije Masal, u produkciji Kulturnog centra Čukarica iz Beograda dobila je ocenu publike 9,88, a „Beskompromisni STEND AP“ autorski projekat  Semira Gicića  9,75.

Na Festivalu malih pozorišnih formi u Zaječaru publika je bila u prilici da pogleda sedam vrhunskih monodrama i duodrama iz Srbije, Severne Makedonije i Crne Gore, među kojima i monodrame: „Nana“ koju po motivima romana Emila Zole igra Milena Božić, „E, nedam bre“  u izvođenju Aleksandra Karića i Maje Sofronijević i „Za nas počinje život“ u izvođenju Biljane Dragićević Projkovski i Nina Levog.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)