DANAS JE DAN PROSVETNIH RADNIKA: Najbolji po prvi put dobijaju nagrade

S.BABOVIĆ

08. 11. 2023. u 10:26

SVI đaci iz Trstenika, ali i njihovi nastavnici koji su im pomogli da osvoje jedno od prva tri mesta na republičkim takmičenjima, biće nagrađeni sa po 10.000 dinara.

ДАНАС ЈЕ ДАН ПРОСВЕТНИХ РАДНИКА: Најбољи по први пут добијају награде

Foto: S. Babović

Ovu odluku doneo je Privremeni organ opštine na osnovu ranijeg predloga o nagrađivanju učenika i profesora na takmičenjima, koja su propisana kalendarom Ministarstva prosvete. U lokalnoj samoupravi napominju da je ovaj potez motivisan željom da se nagrade trud, odricanja i rezultati đaka i prosvetnih radnika, koji upravo danas obeležavaju svoj Dan.

Novčane nagrade dobiće 14 profesora i 14 učenika. Isplata će se odvijati po spiskovima, koji se dostavljaju iz škola na teritoriji Trstenika.

U opštini podsećaju da su na početku školske godine sa po 10.000 dinara podržali i porodice učenika od 1. do 8. razreda svih osnovnih škola, kako bi pomogli roditeljima u rasterećenju troškova u prvim danima školovanja dece. 

Fond za mlade talente u Trsteniku već godinama pomaže srednjoškolce, studente, studente master studija i doktorande isplatom mesečnih stipendija od 6.000 do 10.000 dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024