BRAVO ZA TEHNOLOŠKU ŠKOLU: Učenici u Paraćinu pobedili na takmičenju za izradu biznis planova (FOTO)

Зорана Рашић
Zorana Rašić

22. 10. 2023. u 14:00

U PARAĆINU je održano 40. Regionalno takmičenje mladih, između ostalog, i za izradu biznis planova, u organizaciji Saveza pronalazača Srbije i tamošnjeg Regionalnog inovacionog startap centra, pod pokroviteljstvom te opštine.

БРАВО ЗА ТЕХНОЛОШКУ ШКОЛУ: Ученици у Параћину победили на такмичењу за израду бизнис планова (ФОТО)

Foto: Fejsbuk/privatna arhiva

Učestvovalo je ukupno jedanaest ekipa iz Paraćina i Lapova i to deset timova koje su činili učenici prvog razreda srednjih škola i jedna ekipa učenika osmog razreda osnovne škole.

Tri dana pre prezentacije izrađenih planova održana je na istom mestu radionica, a potom je usledilo takmičenje. Tehnološka škola, koja godinama postiže odlične rezultate na smotrama iz oblasti preduzetništva zahvaljujući zajedničkom trudu učenika i njihove mentorke, profesorke ekonomske grupe predmeta, Šumadinke Milenković, imala je više timova i zasluženo - pobedila.

Najbolja je bila ekipa broj dva, u sastavu: Lena Ivanović, učenica prvog jedan, te Lana Todosijević, Katarina Marković i Mihajlo Bošković iz prvog dva odeljenja.

Jedina ekipa osnovaca iz paraćinske OŠ „Stevan Jakovljević“ osvojila je drugo mesto. Tim te škole činili su osmaci: Teodora Jovanović, Milica Petrović, Valentina Janković, Naum Živulović i Vanja Nikolić, a predmetna nastavnica i mentorka bila im je Dragana Đurić.

Foto: Fejsbuk/privatna arhiva

Drugo mesto - tim OŠ "Stevan Jakovljević"

Andrea Grbović iz Ekonomsko-trgovinske škole proglašena je za najbolju besedničarku, a Sava Kujundžić, učenik Mašinsko-elektrotehničke škole, za najboljeg besedničara.

Sve škole učesnice takmičenja, direktori, mentori, kao i osvajači prva tri mesta, nagrađeni su Poveljom „Mihajlo Pupin“ Saveza pronalazača Srbije, kao i zlatnikom sa likom Belog anđela.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona