UDRUŽENI DO CILJA: Karavan "Zajedno možemo" posetio grad na Ibru

G. ĆIROVIĆ

18. 10. 2023. u 17:47

Karavan „Zajedno možemo“ koji vodi Dea Đurđević, novinarka i predsednica Udruženja „Budimo bezbedni“, a čiji je cilj povezivanje osoba sa invaliditetom kako bi zajedno ukazali na svoje probleme i razmenili iskustva, posetio je i Kraljevo.

УДРУЖЕНИ ДО ЦИЉА: Караван Заједно можемо посетио град на Ибру

GU u Kraljevu

Ovom prilikom održan je sastanak sa ovdašnjim gradskim čelnicima i predstavnicima Unije organizacija osoba sa invaliditetom.

- Karavan se zove „Zajedno možemo“ i zaista smatram da zajedno možemo da ostvarimo naše ciljeve, potrebe i prava. Prvi cilj je da sa lokalnim samoupravama i udruženjima govorimo o našim potrebama. Zapravo, naše potrebe su jednake, i nas osoba sa invaliditetom kojih ima gotovo 700.000, i svih ostalih. Mi želimo da se krećemo, radimo, da se školujemo, ali da za to imamo razumevanje svih ostalih u društvu počevši od izvršne vlasti – rekla je, pored ostalog, Dea Đurđević.

GU u Kraljevu

Dea Đurđević u Kraljevu

Ona se zahvalila gradonačelniku Kraljeva dr Predragu Terziću na razumevanju i trudu, kao i Ranku Vukoviću predsedniku Unije organizacija osoba sa invaliditetom, koji zajedno rade na poboljšanju položaja osoba sa invaliditetom u gradu na Ibru.

- Do skoro smo bili nevidljivi, a sada postoje osobe koje osnažuju, bilo da su to paraolimpijci ili neko kao Ranko Vuković, ko ima širi spektar udruženja sa kojima sarađuje – dodala je Dea Đurđrević. - Sve to ide postepeno, ali, trenutno, i dovoljno brzo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SLAVIMO VELIKU SREDU: Šta ne sme da se radi i KO DANAS FARBA jaja