"RESAVSKA ČAROLIJA“: Završen drugi festival dečijih pozorišta

Z. GLIGORIJEVIĆ

09. 10. 2023. u 14:23

Za najbolju predstavu po oceni žirija na drugom Festivalu dečijih pozorišta „Resavska čarolija“ proglašena je predstava „Drama o drami“, Dramskog studija Medenjaci iz Smederevske Palanke, u kojoj je Dimitrije Novaković odigrao ulogu Šekspirka i za nju dobio nagradu za najbolju glavnu mušku ulogu.

РЕСАВСКА ЧАРОЛИЈА“: Завршен други фестивал дечијих позоришта

Foto:Kulturni centar Despotovac

Predstava „Pepeljuga“ Dečije scene pozorišta „Dragoslav Milosavljević Gula“ iz Petrovca na Mlavi osvojila je dve nagrade: nagradu za najbolju glavnu žensku ulogu, koju je dobila Dina Milivojević za ulogu Zle sestre, i nagradu za najbolju epizodnu žensku ulogu, koju je dobila Slađana Kostić za ulogu dobre vile. Najbolju mušku epizodnu ulogu odigrao je Jovan Dimić, koji je bio gospodin Đubre u predstavi „Lov na čudovišta“ pozorišta „Kreativni haos“ iz Smedereva.

Osim glavnih nagrada, dodeljene su i četiri specijalne. Specijalna nagrada za glumačku bravuru pripala je Ani Pavlović i Leni Đorđević za ulogu Jasmine i Ružice u predstavi „Lov na čudovišta“ pozorišta Kreativni haos iz Smedereva, specijalna nagrada za kolektivnu igru pripala je ansamblu predstave „Lov na čudovišta“ pozorišta „Kreativni haos” iz Smedereva, specijalnu nagradu za scenografiju dobio je Petar Mitić, za predstavu „Čizma mačku čuva“ Gradskog pozorišta Jagodina, a specijalna nagrada za scenski pokret i originalnu muziku pripala je ansamblu predstave „Pepeljuga“ Dečije scene pozorišta „Dragoslav Milosavljević Gula“ iz Petrovca na Mlavi.

Priznanja su uručena i predstavniku predstave „Bajka o bajkama“ KUD-a „Obilić“ iz Krnjeva, kao i žiriju festivala, kog su činili Miroljub Ivanović, Jasna Popović i Aleksandar Kovačić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRPSKA KOŠARKA TUGUJE: Preminuo jedan od dvojice trenera koji su sve osvojili sa reprezentacijom