"SVE JE UNIŠTENO ZA SAMO NEKOLIKO MINUTA": Led napravio ogromnu štetu u Topoli (FOTO)

Novosti online

26. 09. 2023. u 10:58

JAKO nevreme praćeno gradom zahvatilo je okolinu opštine Topola, a najveća šteta pričinjena je u selima Vinča, Plaskovac i Blaznava koja su poznata po svojoj voćarskoj proizvodnji.

СВЕ ЈЕ УНИШТЕНО ЗА САМО НЕКОЛИКО МИНУТА: Лед направио огромну штету у Тополи (ФОТО)

Foto: Printskrin Facebook/ Andrea Mattioli

Najgore su prošli zasadi jabuke, Dejan Stanković iz Vinče koji gaji ovo voće na površini od preko tri hektara kaže da je šteta potpuna.

- Jabuka je stigla na berbu, trebalo je za nekoliko dana da se počne, a očekivani prinos je bio do 50 tona po hektaru, međutim, sada smo ostali bez ičega. Grad koji je protutnjao kroz moje i obližnja sela pričinio je ogromnu štetu na jabuci, vinovoj lozi. Ovo je tuga neopisiva, uložili smo mnogo u voćnjak ne samo truda i rada već i novca, i kad je trebalo da uberemo plodove sve je uništeno za samo nekoliko minuta - kaže Dejan kome su svi usevi uništeni.

Usled ove elementarne nepogode i štete koja je pričinjena meštanima u nekoliko sela, Opštinska komisija za procenu šteta će izaći na teren i sačiniti zapisnik.

- Moj savet svim proizvođačima je da pozovu opštinsku komisiju za procenu štete da napravi zapisnik. Kontaktirao sam i sa osiguravajućim kućama pošto na ovom terenu ima veliki broj polisa i bez obzira na to što radarski centar nije intervenisao prihvataće se zapisnici opštinske komisije sa lica mesta kao i njihovih procenitelja, tako da će se štete isplaćivati normalno - napisao je, između ostalog, Dragan Jovanović na svom Fejsbuk profilu.

(Alo)

BONUS VIDEO: RELI NA LEDU: Ruski i kineski automobilisti učestvovali na neobičnom takmičenju na zaleđenom Amuru

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

TULIJUM LASER ODLIČAN IZBOR ZA LEČENJE: Najčešći uzrok urinarnih problema je uvećana prostata