DA BUDU BEZBEDNIJI U SAOBRAĆAJU: U Subotici organizovali trening za motocikliste

J. L.

21. 09. 2023. u 20:56

U 70 ODSTO odsto slučajeva motociklisti nisu glavni krivci saobraćajnih nesreća u kojima su jedni od uzročnika, a sa druge strane procene su da su i duplo ugroženiji i izloženiji povredama i smrtnom ishodu nego vozači automobila.

ДА БУДУ БЕЗБЕДНИЈИ У САОБРАЋАЈУ: У Суботици организовали тренинг за мотоциклисте

foto: TV Subotica

Kako bi povećali njihovu bezbednost, Savet za bezbednost saobraćaja Grada Subotice organizovao je trening bezbedne vožnje za motocikliste i mopediste.

Polaznici treninga su imali priliku da se upoznaju sa raznim situacijama u kojima će se naći u saobraćaju, da nauče kako da na bezbedan i pravilan način budu učesnici u saobraćaju.

Edukaciju vozača radili su pripadnici Centra za stručno obrazovanje koncept 192, a iskustvo im je pokazalo da slični treninzi u značajnoj meri podižu nivo znanja motociklista, čime oni postaju bezbedniji učesnici u saobraćaju, koji bolje poznaju svoje i sposobnosti svog  vozila. Najčešće greške koje se uočavaju u praksi su neprepoznavanje sopstvenog stanja u vožnji, kao i nedostatak iskustva u manipulaciji motociklom pri malim brzinama i pri naglim manevrima.

- Imali smo priliku ranijih godina da vidimo da lica koja dosta dugo voze motocikl i moglo bi se reći da su iskusni nisu znali da pravilno sede na motoru, da pravilno drže volan, da imaju pravilno pripremljene prste na kočnici ili na kvačilu. To u rizičnim situacijama, onim krajnje graničnim situacijama koje razlikuju da li će se desiti možda saobraćajna nezgoda, da li ćete pogrešiti ili nećete, može da život da znač – kaže Petar Pantelinac, predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja Grada Subotica

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu