RITAM KOJI DAJE ŽIVOT MUZICI: Mladi bubnjari iz Kikinde svirkom oduševljavaju sugrađane (FOTO/VIDEO)

R. Š.

20. 09. 2023. u 16:47

PAŽNjU publike u Kikindi sve više privlače mali i mladi bunjari koji čine Bubnjarsku sekciju.

РИТАМ КОЈИ ДАЈЕ ЖИВОТ МУЗИЦИ: Млади бубњари из Кикинде свирком одушевљавају суграђане (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: R. Šegrt

Nastupaju povremeno, a gde god zasviraju oduševe slušaoce. Tako je bilo i protekle nedelje pre podne, kada su svirali na velikoj bini u centru grada i dobili aplauze i podršku mnogobrojnih šetača i gostiju manifestacije „Dani ludaje“.

Svirali su popularne kompozicije, a za bubnjevima su bili i dečaci i devojčice. Da je mogao da ih čuje, pokojni Dragoljub Đuričić bio bi prezadovoljan.

- Volim da sviram bubanj, jer je drugačiji od svih ostalih instrumenata. On vodi bend, daje ritam, određuje da li će se svirati brzo ili sporo, koliko jako, energično, visoko. Bubanj jednostavno daje život muzici. Sviram ga oko godinu dana i bubanj i meni daje život. Ne znam kako drugačije da kažem – nadahnuto nam je objasnio Matej Komarek, dvanaestogodišnjak koji vešto barata udaraljkama i pleni i pojavom i svirkom.
 

U orekstru Bubnjarske sekcije Kikinde trenutno je 17 dece, devet dečaka i osam devojčica. Svom učitelju muzike sami su dali ideju da sviraju zajedno.

- Sekcija je nastala na inicijativu dece koja dolaze kod mene u studio da vežbaju. Oni su poželeli da sviraju svi zajedno. Postijimo skoro dve godine i do sada smo imali više nastupa. Uglavnom zatvaramo festivale, otvaramo izložbe, a posebno nam je drago što su nas pozvale i neke škole da na početku školske godine svirkom pozdravimo prvake i sve ostale đake – objasnio je Dušan Linjački, koji vodi sekciju malih bubnjara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)