IZVOĐAČ DO KRAJA MESECA: Nazire se nastavak stambene obnove u Dositejevoj ulici u Kraljevu

G. ĆIROVIĆ

20. 09. 2023. u 11:26

Posle višegodišnjeg iščekivanja i privremenog zastoja i odlaganja, završetkom javne nabavke za izbor izvođača radova u drugoj fazi Projekta stambene obnove posle zemljotresa, konačno se nazire nastavak ove kapitalne investicije u starom, devastiranom radničkom naselju u Dositejevoj ulici u Kraljevu.

ИЗВОЂАЧ ДО КРАЈА МЕСЕЦА: Назире се наставак стамбене обнове у Доситејевој улици у Краљеву

G.Šljivić

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je, po pribavljenoj saglasnosti Razvojne banke Saveta Evrope, iz čijeg se kredita finansira ovaj projekat, u junu ove godine objavilo poziv za učešće u javnoj nabavci za izbor izvođača radova na izgradnji druge zgrade sa 86 stanova uz rušenje sedam starih objekata iz kojih su preseljeni krajnji korisnici prve faze izgradnje.

G.Šljivić

 

- U datom roku dostavljene su četiri ponude, sve sa ponuđenim cenama nižim od procenjene vrednosti javne nabavke. Komisija će posle utvrđivanja ispravnosti i potpunosti zahtevane dokumentacije sačiniti predlog za odabir najpovoljnijeg ponuđača. Potpisivanje ugovora sa izvođačem trebalo da bude okončano do kraja ovog meseca – kaže dr Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva.

Kapitalni Projekat stambene obnove posle zemljotresa čija je vrednost oko 13,5 miliona evra, podsećamo, podrazumeva rušenje pet dotrajalih prizemnih kuća i 16 devastiranih višeporodičnih stambenih zgrada, izgrađenih od 1947. do 1955. godine, i izgradnju četiri nove osmospratnice sa ukupno 366 stanova. U prvoj fazi, do sada je izgrađeno i useljeno 106 stanova, dok će u predstojećoj, drugoj fazi biti izgrađeno 86 stambenih jedinica, površine od 27 do 112 kvadratnih metara.

G.Šljivić

Staro radničko naselje u Dositejevoj ulici

NASTAVAK

POSLE završetka druge faze, prema rečima prvog čoveka grada na Ibru, projektom je u trećoj fazi planirano preseljenje krajnjih korisnika u novoizgrađenu zgradu, kao i rušenje preostalih postojećih objekata i zatim izgradnja treće i četvrte zgrade.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ TAJNO U URGENTNOM CENTRU: Ovo su rezultati pregleda posle udarca flašom u glavu!