POLOŽEN KAMEN-TEMELJAC: Za novi petrovački vrtić

D. N.

08. 09. 2023. u 19:04

MINISTARKA prosvete Slavica Đukić Dejanović i predsednik opštine Petrovac na Mlavi, Duško Nedinić, položili su danas kamen-temeljac za novi dečji vrtić, kapaciteta 200 mesta, sa rokom gradnje od 12 meseci.

ПОЛОЖЕН КАМЕН-ТЕМЕЉАЦ: За нови петровачки вртић

OU Petrovac na Mlavi

Vrednost novog objekta, površine 1.350 kvadrata, iznosi 184 miliona dinara, koje obezbeđuje Ministarstvo prosvete, u okviru projekta „Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje“.

- Ministarstvo prosvete odlučno nastavlja sa ulaganjem u sistem predškolskog vaspitanja i obrazovanja, jer čvrsto verujemo da na taj način ulažemo u budućnost. Ovo nije samo temelj za novi objekat, već temelj za bolje sutra – izjavila je ministarka.

Predsednik opštine napomenuo je da će se izgradnjom novog vrtića ukinuti liste čekanja za upis, a biće povećan i obuhvat dece predškolskim obrazovanjem.

Realizacijom projekta „Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje“, vrednog 47 miliona evra, biće obezbeđeno 11.000 novih mesta za decu u sistemu predškolskog vaspitanja i obrazovanja. Ovaj projekat Ministarstvo prosvete sprovodi uz podršku Svetske banke i u saradnji sa lokalnim samoupravama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)