STIGLA SAGLASNOST MINISTARSTVA: Imena 27 palih boraca biće ispisana na spomen-obeležje u Paraćinu

Зорана Рашић
Zorana Rašić

30. 08. 2023. u 18:15

MINISTARSTVO za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja – Sektor za boračko-invalidsku zaštitu, ispunilo je zahtev Opštine Paraćin podnet tom ministarstvu na inicijativu nekoliko boračkih udruženja.

СТИГЛА САГЛАСНОСТ МИНИСТАРСТВА: Имена 27 палих бораца биће исписана на спомен-обележје у Параћину

Foto. Z. Rašić

Boračka udruženja su želela da se imena i prezimena 27 boraca sa teritorije paraćinske opštine stradalih u ratovima devedesetih godina prošlog veka ispišu na spomen-obeležje koje se u Paraćinu nalazi u blizini srednjih škola, a koje je posvećeno upravo palim borcima u ratovima od 1990. do 1999. godine.

U dopisu iz resornog ministarstva, koji je objavilo udruženje „Ratni veterani Paraćin“ na svojoj internet strani, ističe se, između ostalog, da je Sektor za boračko-invalidsku zaštitu pri tom ministarstvu saglasan da se ispišu imena palih boraca za koje je utvrđen status palog borca i za koji postoji saglasnost pravnih sledbenika za ispisivanje njihovih imena na pomenutom spomen-obeležju.

U ovom dopisu, koji je potpisao državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja  Mile Karanović, piše još da se zahvaljuju na svakom trudu da nikada ne budu zaboravljene srpske žrtve i da stradanja budu otrgnuta od zaborava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave