U Apatinu počelo Svetsko prvenstvo u ribolovu na plovak za žene

J. L.

25. 08. 2023. u 15:55

Svečanim defileom učesnika i prigodnim programom koji je održan na trgu “Nikola Tesla”, sinoć je u Apatinu zvanično počelo Svetsko prvenstvo u ribolovu na plovak za žene koje će trajati do nedelje. Reprezentativke iz 14 zemalja u apatinskom Dunavcu pokušaće da dođu do laskave titule svetske prvakinje.

У Апатину почело Светско првенство у риболову на пловак за жене

Opština Apatin

-Ovo je prvi put da se jedno Svetsko prvenstvo organizuje u Apatinu i prvi put da se planetarno takmičenje u ženskom ribolovu organizuje u Srbiji. Veoma sam srećna što nam je ukazano poverenje da organizujemo ovo takmičenje jer je u našem gradu, kao ustalom i u čitavoj srpskoj kulturi, duga tradicija organizovanja sportskih događaja - poručila je Dubravka Korać, predsednica Opštine Apatin, prilikom svečanog otvaranja. - Ovo je ujedno i prilika da promovišemo Apatin kao izuzetnu turističku atrakciju, da ponudimo našim gostima da probaju naš specijalitet “apatinski riblji paprikaš”, ali i da pomenemo tihe heroje ovog našeg sporta. To su svi ljudi koji su nas naučili da pecamo, a oni su ustvari ti koji su od nas stvorili uspešne ribolovce.

Najbolji lokalni kuvari "apatinskog ribljeg paprikaša", njih 14, spremali su specijalitet za svaku reprezentaciju.

Po rečima Dragana Boškovića, predsednika Saveza sportskih ribolovaca Srbije, Apatin je opravdao očekivanja kada su u pitanju organizacija i priprema staze.

-Ova takmičarska staza je nova za nas. Inače ona postoji godinama, ali do sada nismo ovde organizovali ovako veliko međunarodno takmičenje. Opština Apatin je razumela situaciju i potpuno se uključila u ovaj veliki projekat, dosta je uloženo i ova staza je perfektna i nudi mogućnost da se na njoj i u budućnosti održavaju ovako velika takmičenja - istakao je Bošković. - Ovo je dvanaesto Svetsko prvenstvo koje mi organizujemo i drugo ove godine. Mogu slobodno da kažem da je ovo najbolje organizovano planetarno takmičenje i to dovoljno govori o svemu, a ovo mišljenje dele i takmičari svih četrnaest reprezentacija.

U zalivu Dunava kod Apatina još danas se održavaju treninzi, dok će za vikend biti održano takmičenje. Takmičarke iz 14 zemalja imaće po četiri sata da pokažu svoje pecaroške veštine, kako bi imali što veći ulov. Posle 14 časova biće održano merenje ulova i tada će se znati koja ekipa je najbolje prošla.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)