Zbog kolapsa Hitna pomoć u Subotici imala pune ruke posla

J. L.

25. 08. 2023. u 15:40

Zbog visokih temperatura, Služba hitne medicinske pomoći u Subotici ove nedelje imala je povećan obim posla. Na dnevnom nivou imali su i po 35 intervencija, od čega su u proseku tri do pet puta izlazili zbog kolapsa ili privremenog gubitka svesti na javnom mestu.

Због колапса Хитна помоћ у Суботици имала пуне руке посла

D. Novković

-Ti pacijenti se uglavnom zbrinjavaju na licu mesta ukoliko im nije potrebna neka stručnija pomoć, odnosno nadoknada tečnosti u vidu infuzionog rastvora, tada se voze u Opštu bolnicu. Uglavnom su to slučajevi koji se dešavaju tokom leta, na javnim mestima i zbog neadekvatne ishrane i unosa tečnosti – objašnjava dr Mihaela Budimski Soldat, iz  Službe hitne medicinske pomoći, .

Pored kolapsa na javnim mestima, ekipe su na teren izlazile i zbog hroničnih pacijenata, najčešće kod kardiovaskularnih bolesnika koji imaju problem sa krvnim pritiskom.I u ambulantu Službe hitne medicinske pomoći, koja radi od 20 časova, dolazilo je u proseku oko 30 pacijenata, koji su se javljali zbog bolova ili povreda. Povećan obim posla očekuje se i za dane vikenda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave