UMETNICI NA OKUPU: U Kraljevu počeo tradicionalni "Strit art festival"

G. ĆIROVIĆ

21. 08. 2023. u 13:52

OSLIKAVANjEM brodića na dečjem igralištu kraj Ibra i početkom izrade murala na gradskim fasadama, u organizaciji KC „Ribnica” u Kraljevu je počeo tradicionalni „Strit art festival“ koji okuplja umetnike svih oblasti iz čitave zemlje.

УМЕТНИЦИ НА ОКУПУ: У Краљеву почео традиционални Стрит арт фестивал

G.Šljivić

Već tokom jutarnjih sati učenici ovdašnje Umetničke škole, pod budnim okom svoje profesorke Alise Matović, započeli su oslikavanje broda za igru mališana na dečjem igralištu na ibarskom keju, dok su za izradu murala koji će oplemeniti gradske fasade zaduženi umetnici Vuk Đurić Endo, Maja Stojanović Zmaja, Aleksandar Glibetić Pibo i Katarina Stevanović Kaća.

G.Šljivić

 

U dvorištu Francuske kuće u centru Kraljeva, u četvrtak, 24. avgusta, sa početkom u 19 sati, biće otvorena izložba fotografija „To je bilo neko lepše i srećnije vreme” Dragana Teodorovića Zeka i predstavljena foto-monografija za koju su tekstove napisali poznati rok kritičar Petar Peca Popović i Bora Đorđević, pevač i frontmen „Riblje čorbe“, uz muzičku podršku gitarskog dua „Epilog“.

- Na istom mestu, narednog dana od 18 sati, predviđen je ineraktivni koncert klasične muzike za bebe i decu. Najmlađima je, takođe, namenjena i klovnovsko-žonglerska predstava koja će potom biti održana od 19.30 na centralnom gradskom trgu – kaže Marija Grabovac iz KC Ribnica.

Nakon žonglera i klovnova, na pomenutom Trgu srpskih ratnika od 21 sat nastupiće „Neverne bebe“ koje će ovom prilikom predstaviti i pesme sa svog osmog studijskog albuma „Hodaj“.

„Strit art“ se završava u subotu, 26. avgusta, koncertom hrvatskih izvođača, najpre grupe „Elemental“ od 20 sati, a potom i Mila Kekina i njegovog benda koji će i spustiti zavesu na festival.

BONUS VIDEO:

"UŽIVAMO KAD NASMEJEMO LjUDE": "Novosti" u živopisnom naselju Srema, jedinstvenog imena

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)