ODALI POŠTU HRABRIM PRECIMA: Obeleženo 218 godina od Boja na Ivankovcu (FOTO)

Z. GLIGORIJEVIĆ

18. 08. 2023. u 14:57

UZ državne i vojne počasti na lokalitetu “Šančevi” u Ivankovcu nadomak Ćuprije danas je obeleženo 218 godina od Boja na Ivankovcu.

ОДАЛИ ПОШТУ ХРАБРИМ ПРЕЦИМА: Обележено 218 година од Боја на Иванковцу (ФОТО)

Foto: Z.Gligorijević

U znak sećanja na dan kada su Karađorđevi ustanici, na čelu sa vojvodom Milenkom Stojkovićem, naneli prvi poraz regularnoj turskoj carevoj vojsci koju je predvodio Hafis paša, na spomen obeležje Milenku Stojkoviću vence su položili Miloš Kovačević, vršilac dužnosti pomoćnik ministra za rad, boračka i socijalna pitanja, predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, lokalne samouprave i raznih organizacija.

Foto: Z.Gligorijević

- Na nama je da sa ovog mesta i dalje negujemo taj slobodarski duh. Da sva naša sveta mesta, na kojima je prolivena krv junaka za slobodu zemlje, budu učionice istorije. Ali i da generacije koje stasavaju, učimo tome da ništa ne bi bilo moguće, bez žrtava naših predaka, bez njihove vere i odlučnosti da postave temelje na kojima će danas stajati naša Srbija. To je naša obaveza, to je naš dug svim bezimenim ustanicima koji su dali svoje živote za slobodu – izjavio je Jovica Antić, predsednik opštine Ćuprija.

Foto: Z.Gligorijević

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)