"MIHOLJSKI SUSRETI SELA": Okupilo se duplo više učesnika (FOTO)

Z. GLIGORIJEVIĆ

14. 08. 2023. u 12:48

DRUGI „Miholjski susreti sela“, održani juče na stadionu ŽFK „Lokomotiva“ u Lapovu, pod pokroviteljstvom Ministarstva za brigu o selu i opštine Lapovo, okupili su preko 300 učesnika, što je duplo više nego lane.

МИХОЉСКИ СУСРЕТИ СЕЛА: Окупило се дупло више учесника (ФОТО)

Foto:Z.Gligorijević

Stadion ŽFK „Lokomotiva“ u Lapovu orio se od pesme i igre kulturno-umetničkih društava, odjekivalo je vatreno navijanje prilikom nadvlačenja konopca, prenošenja vode i prenošenja jajeta kašikom, dok su sa brojnih štandova mirisale razne đakonije. Lapovci su se nadmetali u čak 14 sportskih disciplina, u kojima su, pored basketa, fudbala, pikada i stonog tenisa, bile zaboravljene discipline, poput krunjenja kukuruza, prenošenja vode i prenošenja jajeta kašikom i nadvlačenja konopca.

- Prvi dan manifestacije, u subotu, 12. avgusta, protekao je takođe u takmičarskom duhu. Organizovan je „Lapovački kotlić“, u okviru koga su se takmičari nadmetali u kuvanju riblje čorbe. Drugi dan je okupio ljubitelje sporta, folklora i rukotvorina. Nastupila su kulturno-umetnička društva „Odigitrija“, „Lapovo“ Markovac i „Đurđevdan“ iz Novog Sela, dok su gosti manifestacije u okviru sportskih nadmetanja bili Udruženje „Zora“ i Udruženje železničara – rekao je Marko Rajić, predstavnik Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj opštine Lapovo.

Za najlepši štand proglašen je štand hunimatiranog i kulturno-prosvetnog društva „Kolo srpskih sestara“, drugo mesto zauzelo je Udruženje žena „Moravske šarenice“, a treće mesto podelili su Udruženje voćara i vinogradara „Crveni breg“ iz Lapova i Likovni klub „Batočina“.

Članice „Kola srpskih sestara“ organizovale su i lutriju u kojoj je svaki tiket bio dobitni, a novac će otići u humanitarne svrhe.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)