ALEKSANDRU JE POTREBNA POMOĆ: Mora na operaciju da bi normalno mogao da se kreće (FOTO)

Зорана Рашић
Zorana Rašić

27. 07. 2023. u 18:33

NEOPHODNIH oko milion dinara za operaciju Aleksandra Petrovića, 16.godišnjeg dečaka iz okoline Paraćina, još nije prikupljeno i pored velikog angažovanja lokalne zajednice.

АЛЕКСАНДРУ ЈЕ ПОТРЕБНА ПОМОЋ: Мора на операцију да би нормално могао да се креће (ФОТО)

Foto: Privatna arhiva

Dečaka početkom avgusta čeka sedma operacija na privatnoj klinici u Beogradu, a treba da ga operiše hirurg iz Rusije kako bi tinejdžer, koji je od rođenja imao problem sa kretanjem zbog bolesti artrogripoza, konačno mogao da se kreće normalno i savija kolena.

Paraćinci su proteklih dana organizovali niz akcija sa ciljem prikupljanja sredstava, uključujući postavljanje humanitarnih kutija, ali novca još nema dovoljno.

Srbijo, pomozi ovom šesnaestogodišnjaku da može sam da uđe u autobus i da iz svoje rodne Klačevice konačno sam stigne do srednje škole, koju pohađa u Paraćinu!

Aleksandar je završio prvi razred, smer elektrotehničar računara, ali zbog otežanog kretanja može do škole jedino taksijem.

Od večeras i narednih dana za ovog dečaka svakog dana se u centru grada ispred kafića „Platinum“ organizuje humanitarna svirka.Na gitari će svirati mladi Stevan Mihajlović, već poznat po ovakvim akcijama.

Foto: printskrin/Budi human

Ko ne može da dođe i da lično ostavi prilog, neka uzme telefon u ruke, ukuca 474 i pošalje na 3030 . Tako će pomoći Aci uskoro počne da korača sigurno – poručili su Aleksandrovi sugrađani koji vode ovu humanitarnu akciju, poručuje njegova porodica i prijatelji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA GLEDA I NE VERUJE: Rafael Nadal je ovo uradio u Španiji i ruski mediji su zbog toga počeli da krše zakon