DEDA ŠABAN - PONOS PARAĆINA: Novac koji su sugrađani prikupili da bi njemu pomogli uplatio u humanitarne svrhe

Зорана Рашић
Zorana Rašić

26. 07. 2023. u 07:15

PRVA orkanska oluja koja je nedavno pogodila Paraćin oborila je i oštetila kiosk za prodaju kokica i ostalih grickalica u centru tog grada, pa su se Paraćinci podigli na noge da pomognu vlasniku, Gorancu Muminu Jakupiju (73), koga svi zovu deda Šaban.

ДЕДА ШАБАН - ПОНОС ПАРАЋИНА: Новац који су суграђани прикупили да би њему помогли уплатио у хуманитарне сврхе

Foto: Z. Rašić

On je posebno omiljen u gradu na Crnici jer je generacijama Paraćinaca ne samo prodavao, već i poklanjao semenke, kikiriki, kokice, pa mnogi sugrađani segmente svoga detinjstva pamte upravo po deda Šabanu.

Da bi se Muminu pomoglo da popravi kiosk, njegovi sugrađani su organizovali humanitarnu akciju i prikupili preko sto hiljada dinara uprkos protivljenju starog Goranca, koji je tvrdio da mu humanitarna pomoć nije potrebna.

Novac je, na kraju, ipak prihvatio, a na kraju je otkriveno i zbog čega. Sva sredstva, 112.000 dinara, uplatio je za nastavak lečenja, odnosno operaciju šesnaestogodišnjeg dečaka Aleksandra Petrovića iz Klačevice kod Paraćina. Njemu je potrebno blizu milion dinara za operaciju nogu koju u Beogradu u avgustu treba da obavi ruski lekar, da bi konačno normalno hodao.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije