GRADE VRTIĆ SA 200 MESTA: Potpisan ugovor kojim će žitelji Petrovca na Mlavi dobiti važan objekat

D. NOVKOVIĆ

21. 07. 2023. u 12:58

U PETROVCU na Mlavi problem "prekobrojnih" mališana biće rešen gradnjom novog dečjeg vrtića, površine 1.358 kvadrata.

ГРАДЕ ВРТИЋ СА 200 МЕСТА: Потписан уговор којим ће житељи Петровца на Млави добити важан објекат

OU Petrovac na Mlavi

Ugovor o finansiranju i gradnji potpisan je u Ministarstvu prosvete, između v. d. ministra prosvete Đorđa Milićevića, predsednika petrovačke opštine Duška Nedinića i izvođača radova.

Vrednost novog objekta, kapaciteta 200 mesta, iznosi 184 miliona dinara, koje obezbeđuje Ministarstvo prosvete, u okviru projekta "Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje". Ovaj projekat sprovodi se uz podršku Svetske banke i u saradnji sa lokalnim samoupravama.

- Ulaganje u izgradnju predškolskih ustanova i povećanje obuhvata dece predškolskim vaspitanjem i obrazovanjem, prioritet je i strateško opredeljenje Ministarstva prosvete. Podrška razvoju i vaspitanju dece od najranijeg uzrasta je vrlo bitna za srećno detinjstvo i predstavlja temelj za njihovo dalje obrazovanje i budućnost - izjavio je Milićević.

Predsednik petrovačke opštine istakao je da bez zdravog i bezbednog odrastanja i adekvatnog obrazovanja, nema ni budućnosti opštine Petrovac na Mlavi, a ni naše države.

- Realizacijom ovog projekta rešićemo decenijski problem sa listama čekanja za upis dece u predškolsku ustanovu - napomenuo je Nedinić.

Radovi na izgradnji vrtića, koji će imati prizemlje i jedan sprat, treba da se okončaju u roku od 12 meseci od početka gradnje. Novi objekat radiće u sastavu Predškolske ustanove "Galeb" koja, osim postojećeg centralnog objekta u gradu, ima i izdvojene objekte u Velikom Laolu i Šetonju, kao i izdvojena odeljenja pri seoskim školama.

Novi objekat imaće 10 soba za decu, svaka sa svojim kupatilom, kao i multifunkcionalni prostor.

Lokacija

NOVI vrtić gradiće se na parceli koja se nalazi na oko 80 metara od Sportskog centra "Petrovac na Mlavi" i na oko 150 metara od Osnovne škole "Bata Bulić". Nakon njegovog završetka, stvoriće se mogućnost za otvaranje više od 30 radnih mesta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)