U MANASTIRU SVETIH ARHANGELA KOD PRIZRENA: Umetničko udruženje Prizrenaca “Bistrica” organizovalo umetnički dečiji festival

D. Z.

14. 07. 2023. u 15:49

UMETNIČKO udruženje Prizrenaca “Bistrica” organizovalo jednonedeljni umetnički dečiji festival u manastiru Svetih Arhangela kod Prizrena koji se završava danas.

У МАНАСТИРУ СВЕТИХ АРХАНГЕЛА КОД ПРИЗРЕНА: Уметничко удружење Призренаца “Бистрица” организовало уметнички дечији фестивал

foto privatna arhiva

Festival čiji je cilj, prema rečima Radmile Knežević organizatora festivala, očuvanje kulturne baštine, istorije i tradicije ovog carskog grada i čitave pokrajine, nosi naziv “Filigrani”, a organizovan je za decu sa Kosova i Metohije starosti od 10 do 17 godina.

-Tokom trajanja festivala  imali smo sekcije glume, književnosti, slikarstva i muzike a ono što je najbitnije deca su pokazala veliko interesovanje za umetnost-istakla je Knežević.

Ona je napomenula da je ovo prvi festival umetnosti za decu ovog tipa na Kosovu i Metohiji.

Festival, koji je otvoren 10. jula, završava se danas muzičko scenskim prikazom “Arhangeli duša od Dušana”, a njegovu realizaciju pomogli su Ministarstvo kulture Republike Srbije i opština Prizren.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave