BEZBEDNO SPAJA BAČKU I SREMSKU STRANU: Završena treća faza radova na održavanju Mosta slobode u Novom Sadu

J. S.

13. 07. 2023. u 15:31

OKONČANI su radovi u okviru treće faze redovnog održavanja Mosta slobode na Dunavu u Novom Sadu čiji je cilj da se most, koji je u konstruktivnom smislu u dobrom i stabilnom stanju, zadrži na zadovoljavajućem nivou i zaštiti od propadanja.

БЕЗБЕДНО СПАЈА БАЧКУ И СРЕМСКУ СТРАНУ: Завршена трећа фаза радова на одржавању Моста слободе у Новом Саду

grad novi sad

 - Prethodnih meseci izvršena je popravka obe silazne rampe sa kameničke strane, zatim popravka obostranih pešačkih staza na delu mosta od silaznih rampi ka tunelu, u dužini od po 123 metra, uz premazivanje protivkliznog i zaštitnog sloja, kao i izrada novih pešačkih staza do tunela u dužini od 21 metar, sa obe strane mosta - saopšteno je u četvrtak  iz gradske uprave.

U središnjem delu mosta izvršena je popravka dampera (prigušivača oscilacija) na nosećim kablovima, kao i raščišćavanje zelenila, odnosno uklanjanje šiblja, trave i niskog rastinja, između i oko kolovoznih traka na sredini mosta.  Na novosadskoj strani mosta sprovedena je antikorozivna zaštita unutrašnjeg dela sanduka mosta, kod stubova 11 i 12, na delu iznad travnate površine plaže Štrand, kao i ugradnja nove dilatacione spojnice sa nizvodne strane mosta, iznad stuba 10 na delu iznad šetališa na keju.

Vrednost izvedenih radova je 35,9 miliona dinara. Pored stalnog nadzora i obilaska, u narednom periodu nastaviće se ostali radovi na održavanju Mosta slobode.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)