VAŽNA VEST ZA STANOVNIKE SELA I OKOLNIH NASELJA: Pijaća voda stigla u Kolut

J. L.

05. 07. 2023. u 19:38

U SOMBORSKOM selu Kolut izgrađen je dovodnik pijaće vode, zahvaljujući kojem će meštani dobiti pijaću vodu.

ВАЖНА ВЕСТ ЗА СТАНОВНИКЕ СЕЛА И ОКОЛНИХ НАСЕЉА: Пијаћа вода стигла у Колут

foto: Grad Sombor

Vodosnabdevanje u Kolutu omogućeno je izgradnjom dovodnika od fabrike pijaće vode u Bezdanu, a radovi su izvršeni u dve faze i to u ukupnoj dužini od 4.170 metara.

- Prva faza radova završena je u toku 2022. godine, dok je rad na drugoj, kraćoj fazi potrajao nekoliko meseci ove godine - naveo je Dejan Kubatov, direktor JKP „Vodovod“ Bezdan i dodajući da je puštanju u rad dovodnika prethodilo sprovođenje kompletnih bio-hemijskih analiza vode i probni rad sistema postrojenja.

Ovo je izuzetno značajno za stanovnike Koluta ali i okolnih naseljenih mesta.

- Pre tri i po godine, ovde smo završili postrojenje za hiperhlorisanje, a od prošle godine smo krenuli i u izgradnju dovodnika od fabrike vode iz Bezdana ka Kolutu. Kompletan projekat koji iznosi 42 miliona dinara, finansirao je Grad Sombor, a radove je izvodilo JKP „Vodovod“ Bezdan - kaže Antonio Ratković, gradonačelnik Sombra.

- Do kraja avgusta očekujemo da i stanovnici Doroslova dobiju pijaću vodu iz buster stanice iz Stapara. Ovo su jako bitne investicije i svakako da se mi, kao Grad, tu nećemo zaustaviti. Pripremamo projektno-tehničku dokumentaciju i za ostala naseljena mesta. A u narednim godinama očekujemo da će se velika sredstva iz Budžeta grada, ali i iz Pokrajine, od koje smo i do sad uvek imali podršku, uložiti u vodosnabdevanje. Ovo mora biti opšti prioritet u našem radu, jer svi stanovnici grada Sombora i naseljenih mesta zaslužuju da imaju pijaću vodu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)