ODLUKA VEĆA U KLADOVU: Novčane nagrade za učenike generacije, vukovce i najuspešnije đake

S. M. J.

27. 06. 2023. u 15:38

ČLANOVI Opštinskog veća usvojili su predlog Odluke o dodeli nagrade učenicima osnovnih i Srednje škole na teritoriji opštine Kladovo. Nagrade đacima za Vidovdan.

ОДЛУКА ВЕЋА У КЛАДОВУ: Новчане награде за ученике генерације, вуковце и најуспешније ђаке

Foto: Opština Kladovo

Novčanim nagradama biće nagrađeni najbolji učenici osnovnih i srednje škole u Kladovu, odlučili su članovi Opštinskog veća.

Učeniku generacija Srednje škole u Kladovu pripašće nagrada u iznosu od 50.000 dinara, a učenicima generacije osnovnih škola po 25.000 dinara. Nosioci Vukove diplome će takođe dobiti novčane nagrade, srednjoškolci po 35.000 dinara, a osnovci po 20.000.

Lokalna samouprava će učenicima koji su osvojili prvo, drugo i treće mesto na republičkim takmičenjima uručiti po  15.000 dinara, osnovcima sa svim peticama koji su učestvovali na takmičenjima dodeliće po 5.000 dinara, a srednjoškolcima po 7.000.

-Uspesi kladovskih učenika su podsticaj za ostale đake i rezultat kvalitetnog rada nastavnika. Opština Kladovo dodelom nagrada daje podršku najboljim učenicima iskazujući ponos što će oni daljim radom i upornošću na putu svog razvoja, kvalitetno uticati i graditi lepšu budućnost Kladova - kaže Saša Nikolić, predsednik opštine Kladovo, koji će nagrade učenicima i zahvalnice prosvetnim radnicima uručiti na prigodnoj svečanosti na Vidovdan 28. juna  u tvrđavi Fetislam.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)