SANIRAJU SE POSLEDICE POPLAVA: U toku procena štete u Vladičinom Hanu i Trgovištu

J. S.

20. 06. 2023. u 10:57

Opštine Vladičin Han i Trgovište u petak suočili su se sa poplavama koje na sreću nisu ugrozile stanovništvo, ali su nanele štetu na infrastrukturi i domaćinstvima. Ekipe su na terenu, radi se na proceni štete i otklanjanju posledica.

САНИРАЈУ СЕ ПОСЛЕДИЦЕ ПОПЛАВА: У току процена штете у Владичином Хану и Трговишту

Foto: J.S.

U Vladičinom Hanu je ustanovljeno da je uzrok poplava u centru grada bio zapušen propust kroz koji voda iz bujičnog potoka ide u reku Kalimanku. Kako je vodostaj u potoku zbog padavina porastao, nosio je otpatke, sitno i krupno kamenje, ali i veliki panj koji je zapušio propust, pa voda nije išla u reku već se izlila na ulicu. Hitnom intervencijom napravljen je nasip i voda odvrnuta u korito Kalimanke. Evidentira se šteta i u seskim delovima Vladičinog Hana.

Na delu teritorije opštine Trgovište još uvek je na snazi vanredna situacija. Predsednik opštine Nenad Krstić kaže da su oštećeni seoski putevi, zabeležena su i dva oštećenja na mostovima, ali da je prerano govoriti o štetama koje je pretrpela poljoprivreda i neka domaćinstva, te da će se na tome raditi u narednom periodu. Situacija je iz dana u dan povoljnija, voda se povukla, tako da za sada nema većih problema.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)