MEĐUNARODNI FESTIVAL RAKIJE: Održan u Apatinu

J. L.

19. 06. 2023. u 14:41

MEĐUNARODNI festival rakije, u organizaciji UG "Čuvari tradicije", održan minulog vikenda u Apatinu, okupio je veliki broj izlagača i posetilaca.

МЕЂУНАРОДНИ ФЕСТИВАЛ РАКИЈЕ: Одржан у Апатину

foto: Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam

Komisija je ocenila više od 500 uzoraka od individualnih proizvođača i destilerija od kojih je 363 iz Srbije, dok su ostali iz Mađarske, Rumunije, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije. Uz najpopularnije srpsko piće, predstavljene su i rukotvorine, gatronomski specijaliteti i proizvodi starih zanata.

Svaka manifestacija koja predstavlja bogatstva Vojvodine je veoma značajna i zbog toga će, po rečima Nenada Ivaniševića, pokrajinskog sekretara za privredu i turizam, imati podršku.

- Kad saberemo koliko ljudi poseti sve manifestacije koje se održavaju na teritoriji AP Vojvodine, dolazimo do cifre koja premašuje 300 hiljada po sezoni, što iz zemlje, tako i iz inostranstva, počev od Egzit festivala, Tamburica festa, pa preko ove manifestacije u Apatinu, Zavičajnih dana u Subotici i mnogih drugih. Upravo završavamo konkurs za manifestacije vredan preko 40 miliona dinara i to jeste vrsta ulaganja u manifestacioni turizam - rekao je Ivanišević naglasivši da je ideja Sekretarijata da podrži što veći broj manifestacija, kojih u Vojvodini ima preko 1.800.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)