FORMIRAN KOL CENTAR: U Jagodini pozovaju građane da prijave štetu

Z. GLIGORIJEVIĆ

13. 06. 2023. u 11:05

Usled elementarnih nepogoda koje su zadesile grad Jagodinu, koje su izazvale poplave u više sela, Skupština grada Jagodina obaveštava građane da je formiran kol cenatr i da štetu mogu da prijave na telefone 244-763 i 244-762 od 7 do 18 časova, kao i na telefon 8221220.

ФОРМИРАН КОЛ ЦЕНТАР: У Јагодини позовају грађане да пријаве штету

Novosti

Informativna služba grada Jagodina saopštila je da je grad proširio korita reka Belice i Lugomira i uradio sve što je trebalo pre elementarnih nepogoda i usled njih. „Međutim, palo je preko 100 litara kiše po kvadratnom metru i usled jakih bujica koje su se sa brda slivale u Belicu i Lugomir, pojedina sela su poplavljena. Kuće koje su pored reka, zadeseila je poplava, a poplavljen je veliki broj njiva i bašti“, saopštila je Informativna služba Skupštine grada Jagodina.

U saopštenju se još navodi da će komisija izaći na teren kako bi popisala svu štetu. Najkasnije mesec dana nakon procene štete, ona će biti isplaćena poplavljenim domaćinstvima. Iz Skupštine grada pozivaju građane kojima treba hrana i pijaća voda, a ona će im biti dostavljena istog dana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)