"VEČE FOLKLORA" U GLOGOVCU KOD JAGODINE: Manifestacija u Glogovcu (FOTO)

Z. GLIGORIJEVIĆ

07. 06. 2023. u 22:29

DEFILEOM 210 učesnika različitih starosnih generacija, šest kulturno-umetničkih društava, od Doma kulture do porte crkve, počelo je “Veče folklora” u Glogovcu.

ВЕЧЕ ФОЛКЛОРА У ГЛОГОВЦУ КОД ЈАГОДИНЕ: Манифестација у Глоговцу (ФОТО)

Foto:Z.Gligorijević

Manifestaciju je po drugi put organizovalo Kulturno-umetničko društvo „Glogovac“, koje je na ideju za jednu ovakvu manifestaciju došla zato što foklorna društva vole da gostuju kod njih. Prvi cilj im je, prema rečima Ivice Antonijevića, predsednika KUD-a “Glogovac”, bio da sklone decu sa ulice, od telefona i kompjutera.

- Najvažnije je da se narod druži, da se upoznaje i veseli. Sarađujemo sa svima. Imamo zgusnut raspored, ali gledamo svakoga da ispoštujemo. Saradnja sa lokalnom samoupravom je na visokom nivou. Bez njih, ništa ne bismo mogli da sprovedemo u delo – ocenio je Antonijević.

Foto:Z.Gligorijević

Tekst potpisa

Pored domaćina, koreografijama, vokalnim i instrumentalnim izvođenjima, predstavili su se i članovi KUD „Šumadija“ iz Batočine, KUD „Toplica“ iz Prokuplja, KUD „Stevan Knićanin“ iz Knića, KUD „Stari Kostolac“ iz Kostolca i KUD „Stevan Sinđelić“ iz Vojske nadomak Svilajnca.

- Malo je teško da se očuva srpska tradicija, jer deca imaju drugačija interesovanja. Zato su ovakve manifestacije idealna prilika da nastave da čuvaju tu našu srpsku tradiciju – rekao je Zoran Petrović, predsednik KUD-a “Toplica” iz Prokuplja.

Foto:Z.Gligorijević

I Rajko Radenković, direktor KUD-a “Stevan Knićanin” iz Knića, smatra da su ovakve manifestacije potrebne Srbiji, jer održavaju srpsku tradiciju, odvajaju decu od ulice, a sklapaju se i nova prijateljstava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati