NAJVIŠE PARA OD POKRAJINSKE VLADE: Subotički budžet veći za 727 miliona dinara

J. L.

01. 06. 2023. u 18:48

ZBOG prenetih sredstava od prošle godine i priliva novca sa viših vlasti, obim subotičke gradske kase sada je veći za oko 727 miliona dinara i iznosi više od 9,2 milijarde dinara.

НАЈВИШЕ ПАРА ОД ПОКРАЈИНСКЕ ВЛАДЕ: Суботички буџет већи за 727 милиона динара

Skupština grada Subotice

Najviše novca došlo je od Pokrajinske vlade, koja je preusmerila 250 miliona dinara za unapređenje putne infrastrukture, 19 miliona za kupovinu Bunjevačke kuće, dok su od republičke administracije stigla sredstva za završetak rekonsturkcije Gerontološkog centra, izgradnju Omladinskog centra…

- Realizacija budžeta u prvom kvartalu ove godine je po predviđenoj dinamici i iznosi 31.8 odsto, što pokazuje da je realno planiran i da su parametri realizacije odlični. Rebalansom budžet je uvećan jer je došlo do suficita sredstava na osnovu završnog računa budžeta za 2022. i prenetih transfernih sredstava. Na poziciji rashoda morali smo dodatna sredstva da opredelimo za režijske troškove i troškove prevoza zaposlenih i učenika, kao i održavanje i investiciono ulaganje u objekte koji su u nadležnosti  Grada Subotice – objasnio je gradonačelnik Stevan Bakić.

Završni račun budžeta za prošlu godinu pokazao je ostvarenje od 90 odsto, što je pokazatelj odgovornog planiranja i rada lokalne administracije.

              

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!