PREDSTAVNICE BALETSKE ŠKOLE IZ GRAČANICE DOBILE PRIZNANJA: Zlatne medalje na državnom takmičenju Srpske asocijacije plesnih organizacije

D. Z.

18. 05. 2023. u 14:27

NA Državnom takmičenju Srpske asocijacije plesnih organizacija (SAPO), predstavnice Baletske škole „Gračanica“ Emilija Mihajlović i Petra Manitašević osvojile su zlatne medalje i kvalifikovale se na Evropsko prvenstvo koje će se održati u Poljskoj krajem juna.

ПРЕДСТАВНИЦЕ БАЛЕТСКЕ ШКОЛЕ ИЗ ГРАЧАНИЦЕ ДОБИЛЕ ПРИЗНАЊА: Златне медаље на државном такмичењу Српске асоцијације плесних организације

FOTO DOM KULTURE GRAČANICA

Kako su danas saopštili iz gračaničkog Doma kulture Srbija je bila zapaženi učesnik Evropskih prvenstava, a 2016. godine zlatnu medalju osvojila je Una Stepanović koreografkinja Baletske škole Doma kulture “Gračanica” kada je Srbija poslednji put imala svog predstavnika na ovom takmičenju.

- Baletska škola „Gračanica“, koja je član SAPO-a od prošle godine učestvovala je na takmičenju 14. Maja na kome su se takmičile predstavnice svih baletskih škola i klubova koji su članovi Asocijacije.Balerine iz Gračanice Emilija Mihajlović i Petra Manitašević takmičile su se u kategorijima „Klasičan balet solo čildren“, odnosno „Klasični balet solo junior 1“-navode iz gračaničkog Doma kuluture.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

PUBLIKA JE OSTALA U ŠOKU: Ruski as je reagovao kao niko nikada posle poraza (VIDEO)