PUŠTRNO U RAD: Meštani Nove Crnje dobili postrojenje za vodu (FOTO)

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

12. 05. 2023. u 13:50

Predsednik Pokrajinske vlade, Igor Mirović, nakon otvaranja Fabrike vode u Čurugu, u Srednjobanatskoj opštini Nova Crnja, u mestu Radojevo, aktivirao je postrojenje kojim će se čistom i ispravnom pijaćom vodom, sa takozvanog Karpatakog sliva, osim meštana ovog sela, snabdevati i meštani Srpske Crnje, na samoj granici sa susednom Rumunijom.

ПУШТРНО У РАД: Мештани Нове Црње добили постројење за воду (ФОТО)

 B.Grujić

   - Investicija vredna 157 miliona dinara, izuzetno značajna za poboljšanje kvaliteta života i pre svega zdravlje ljudi, ovaj potisni cevovod dužine je preko 7 kilometara i od sada će sa ovog izvorišta u Radojevu, vodu sa Karpata piti i stanovnici Srpske Crnje - istakao je Igor Mirović, koji je obišao i radove na izgradnji Doma kulture u selu Aleksandrovo, u vrednosti 32 miliona dinara i najavio početak revitalizacije puta Radojevo -Srpska Crnja u ukupnoj vrednosti 142 miliona dinara, koje finansira vlada Vojvodine.
    - Cevovod je dužine 7.155 metara, imamo 10 šahtova koji pospešuju pritisak vode iz bunara koji je  dubine 240 metara, a u njemu je voda sa Karpatskog sliva, kojoj prema urađenim detaljnim hemijskim analizama, nije potrebno nikakvo prečišćavanje ni hlorisanje - naglasio je Dragan Daničić, zamenik predsednika opštine Nova Crnja, uz napomenu da je ovo najznačajnija investicija u poslednjih pet decenija za ovu Srednjobanatsku opštinu.
    U pratnji svojih saradnika i predsednika opštine Nova Crnja, predsednik Pokrajinske vlade obišao je rodnu kuću Đure Jakšića u Srpskoj Crnji, staru preko 200 godina i osnovnu školu u selu Aleksandrovo, uz konstataciju da je i ovim objektima potrebna rekonstrukcija i da će Pokrajinska vlada sigurno obezbediti sredstva za njihovo obnavljanje.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)